STING - English
Competencer_w

Startup – träningsprogrammet som lyfter din affärsidé

Har du en egen innovativ affärsidé som vänder sig till en stor internationell marknad? Är du forskare, innovatör eller entreprenör och funderar på om du ska satsa på idén eller är osäker på hur man gör? Då ska du ansöka till Startup.

Startup är ett praktiskt träningsprogram för dig som vill få hjälp att formulera och vässa din affärsmodell och få en utmärkt grund inför en eventuell företagsstart. Programmet är baserat på Lean Canvas, en strategisk mall för utveckling av affärsmodeller. Det är ett populärt verktyg som används av entreprenörer världen över, bland annat i Silicon Valley.

Läs mer och ansök till

Startup Cleantech

Startup ICT 

Startup Life Science

Startup Fintech 

.
I Startup-programmet varvas teori med praktik där erfarna entreprenörer och experter inspirerar och hjälper dig framåt. Programmet består av fem workshoppar på kvällstid. Mellan träffarna ges uppgifter och viss individuell coachning från STINGs erfarna affärscoacher. Vid ett sjätte kurstillfälle får du möjlighet att presentera din affärsmodell för ett exklusivt nätverk, som du kan ha stor nytta av i framtiden, och ”Bästa Startup-idé” utses.

Vem kan ansöka?

Startup-programmet finns i tre versioner som vänder sig till olika branschområden: ICT/internet/media, cleantech, life science och fintech (financial technology). Startup ICT och Fintech ges på engelska och Startup Life Science och Cleantech på svenska. De tre programmen vänder sig till dig som har en egen innovativ affärsidé med stor internationell tillväxtpotential. Skalbarhet är också ett viktigt kriterium. Du ska även ha en vilja att starta företag kring idén. Vi ser gärna att teamet består av två-tre personer, både män och kvinnor. 10 projekt antas till varje program.

Workshopparnas innehåll

Startup-programmet fokuserar på affärskritiska områden: affärsmodeller, försäljningsstrategier, inträdesbarriärer, internationalisering, finansieringsalternativ, ledarskap etc.

1:  To AB or not to AB
– What does it mean to be an entrepreneur?
– Introduction to business model canvas (BMC)

2:  The crying customer
– Need, approach, benefit and competition (NABC)
– Minimum viable product (MVP)

3:  How to be on top of your customers mind
– How to deliver and capture value?
– Acquisition and retention of customers

4:  To do is to be
– The lean startup in practice? World class teams!
– Core business, sourcing and partnerships

5:  Money makes the world go around
– Closing the Canvas – Do we have a business?
– When timing is everything you will need money!

Kostnadsfritt

Startup-programmet är kostnadsfritt. Du bidrar med din egen tid samt ett brinnande engagemang.

Sekretess

Vid första kurstillfället skriver samtliga deltagare och arrangörer under ett sekretessavtal. Ingen information om affärsidé, teknik eller deltagares namn kommer att spridas utanför programmet utan ditt medgivande.