STING - English

STING Test Drive – nästa steg för din affärsidé

Sitter du på en global affärsidé och funderar på om du ska satsa helhjärtat på idén eller är osäker på vad nästa steg är? Då är det perfekt läge för STING Test Drive!

STING_TestDrive_staende

STING Test Drive, som tidigare hette Startup, är ett praktiskt träningsprogram för dig som vill få hjälp att formulera och vässa din affärsmodell och få en utmärkt grund inför en eventuell företagsstart. Din affärsidé ska rikta sig mot en internationell marknad, och vara globalt skalbar. Programmet är baserat på Lean Canvas, en strategisk mall för utveckling av affärsmodeller. Det är ett populärt verktyg som används av entreprenörer världen över, bland annat i Silicon Valley.

Ansök till något av våra branschspår:

Game    Digital    Fintech  │  Health  │  Sustainability  

.

Om programmet

I STING Test Drive-programmet varvas teori med praktik där erfarna entreprenörer och experter inspirerar och hjälper dig framåt. Programmet består av 5-7 workshoppar på kvällstid. Mellan träffarna ges uppgifter och viss individuell coachning från STINGs erfarna affärscoacher. Vid det sista kurstillfället får du möjlighet att presentera din affärsmodell för ett exklusivt nätverk, som du kan ha stor nytta av i framtiden, och ”Bästa startup-idé” utses.

Vem kan ansöka?

STING Test Drive-programmet körs i fyra spår som vänder sig till olika branschområden: digitalt/internet/media, cleantech, life science och fintech (financial technology). STING Test Drive Digital och Fintech ges på engelska, och Health och Cleantech-spåren på svenska. De tre programmen vänder sig till dig som har en egen innovativ affärsidé med stor internationell tillväxtpotential. Skalbarhet är också ett viktigt kriterium. Du ska även ha en vilja att starta företag kring idén. Vi ser gärna att teamet består av två-tre personer, både män och kvinnor. 10 projekt antas till varje program.

Workshopparnas innehåll

Programmet fokuserar på affärskritiska områden: affärsmodeller, försäljningsstrategier, inträdesbarriärer, internationalisering, finansieringsalternativ, ledarskap etc.

1:  To AB or not to AB
– What does it mean to be an entrepreneur?
– Introduction to business model canvas (BMC)

2:  The crying customer
– Need, approach, benefit and competition (NABC)
– Minimum viable product (MVP)

3:  How to be on top of your customers mind
– How to deliver and capture value?
– Acquisition and retention of customers

4:  To do is to be
– The lean startup in practice? World class teams!
– Core business, sourcing and partnerships

5:  Money makes the world go around
– Closing the Canvas – Do we have a business?
– When timing is everything you will need money!

Kostnadsfritt

STING Test Drive är kostnadsfritt. Du bidrar med din egen tid samt ett brinnande engagemang.

Sekretess

Vid första kurstillfället skriver samtliga deltagare och arrangörer under ett sekretessavtal. Ingen information om affärsidé, teknik eller deltagares namn kommer att spridas utanför programmet utan ditt medgivande.